fachowość ASO - niech to KACZKA kopnie...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jczajk1
    Classic
    • 2006
    • 26

No panowie zbierac sie.
    1.Arek x2
    2.Purchawa x2
    3.Zibi
    4.Nexus
    5.Karol
    6,Jackal
    7.Lukasso
    [ Dodano: Sro 14 Cze, 06 00:41 ]
    kto jeszcze??
  • huwe
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2005
    • 976

Właśnie wróciłem z wymiany oleju. I powiem Wam tyle: szlag mnie mało nie trafił jak wskoczyłem do kanału w celu odkręcenia osłony dolnej.
    Mianowicie autko było po lekkim dzwonie naprawiane w ASO. Między innymi była wymieniana wspomniana osłona.
    Wg tych osiołków asowych to jak śrubka gdzieś wsiąknie ( oryginalne torx-y) to nie ma po co trudzić się na wkręceniu nowej, tylko należy przymocować osłonę na tylu śrubkach ile zostało :evil: . Więc po jednej stronie brakowało 2 , a po drugiej 3 śrubek. W sumie trzymało się wszystko bardziej na słowo honoru, niż tak jak powinno. Od razu po odebraniu auta z naprawy sugerowałem "asom", że auto chodzi głośniej niż było- ale oczywiście jak klient ma w większości " złudzenia apteczne". Do szału doprowadził mnie sposób mocowania węża cieczy chłodzącej - ten od dolnego króćca chłodnicy do bloku silnika. Wąż winien być zamocowany w dwóch miejscach: przy kierownicy powietrza, oraz przy skrzyżowaniu z przewodem wspomagania kierownicy. Oczywiście ani jeden punkt nie został wykorzystany przez asmanów. :evil: Wąż dyndał sobie radośnie, obijając się o wszystko wokół. No cóż : dolne mocowanie jest uszkodzone( wyłamane zatrzaski)- i oczywiście sam je muszę naprawić( no przecież qrwa asiory nie mogły wstawić nowego!!!), ale górne - wystarczyło tylko wcisnąć, aby zaskoczyło, i wszystko się ładnie usztwniło. Ręce opadają.... Nie wspomnę, że wewnątrz musiałem też po asach poprawiać mocowania np. osłon słupków ( po wymianie pasów), mocowanie mieszka przy drążku zmiany biegów, mocowanie ramki wokół dźwigni ręcznego. Nawet jakiś osioł patentowy nie potrafił poprawnie założyć zaślepki w desce - górna część nad bezpiecznikami. Słowem : profesjonalizm naprawy jak u kowala w pcimiu dolnym , gmina gacie górne, sołectwo zakute łby.
    Do dzisiaj miałem jeszcze resztki szacunku do sieci serwisowej SAP, ale już mi całkiem przeszło. Szmaciarze i tyle. Jeśli ktoś z nich to przeczyta to serdeczne antypozdro dla ASO w Agatówce.
    Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• grzegorz
      Ambiente
      • 2005
      • 128
      • Octavia II combi (1Z5)
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
      • BMM 2.0 TDI 140 KM

Cóż, na temat Skoda B...a też dużo słyszałem i dlatego omijam szerokim łukiem. A było by tak blisko :?
      życie zmienia marzenia ...
      1.9TDI ALH powered by MT: 120KM/260Nm

Komentarz

• huwe
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 976

niestety po dzwonie auto zwieźli mi do nich, I tak już zostało tam do naprawy.
        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

Pracuję...